Elmarad a Bartók Béla XXIX. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál!

Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a COVID-19 világjárvány következtében, Debrecen város önkormányzata és a verseny vezetőségének döntése nyomán, a Bartók Béla XXIX. Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál elmarad.

A rendezvény ez évben szintén házigazdája lett volna az évente változó helyszínen megrendezésre kerülő Kórusmuzsika Európa Nagydíja (European Grand Prix for Choral Singing) elnevezésű, a hat legnagyobb európai kórusverseny nagydíjas kórusát érintő versengésnek is, mely sajnos szintén későbbi időpontban kerül megrendezésre.

12 ország több mint 800 énekese készült hónapok óta, hogy a kortárs kórusmuzsika legjavát állítsa színpadra Debrecenben, 2020. július 8–12 között. Az idei évben fantasztikus jelentkezők közül válogathattunk: a Fülöp-szigetekről, Hongkongból, Indonéziából, Kínából, Lettországból, Oroszországból, Romániából, Spanyolországból, Szlovéniából, Thaiföldről, Törökországból és Ukrajnából készültek kórusok a versengésre.

Óriási veszteség számunkra, hogy az 1961 óta megrendezett verseny ez évben elmarad, mély együttérzésünket küldjük az énekeseknek, karmestereknek, munkatársaknak, partnereinknek és minden zeneszeretőnek.

A következő hónapokban igyekszünk a korábbi évek legjobb archív zenei tartalmaiból válogatni közösségi oldalainkon.